Vizyonumuz - Misyonumuz

Misyonumuz

“Kalfayan Ailesi” başlı başına farklı bir okuldur. Yetimhanesi, ana dilde eğitim yapan, yoku var etmesini bilip sadece aldığı bağışlar ile tam kadro kaliteli bir eğitim için canla başla çalışan kadrosu ile değerlerine bağlı, laik, yaratıcı, sorumluluk almaya hazır, kendi davranışlarını kontrol edebilen, ana dilini öğrenmiş, hayata tutunmuş geleceği parlak bireyler yetiştirmek için varız.

Vizyonumuz

Bizler Kalfayan ailesi olarak gücümüze, sevgimize, cesaretimize ve azmimize güveniyor ve sahip olduğumuz bu güçle yalnızca sevgimize ve ilgimize ihtiyacı olan çocukları kucaklayan sıcak bir yuva olmakla kalmayıp eğitim öğretim açısından da interaktif eğitimi esas alan, bilim-teknolojiden sanat ve spora kadar uzanan geniş bir yelpazede özgün araştırmaları, üst düzey eğitimi, yaratıcı faaliyetleri ve topluma hizmeti ile okullar içerisinde lider ve cemaat okulları içerisinde en çok tercih edilen okul olmayı hedeflemekteyiz.

İlkelerimiz

Bizler Kalfayan İlköğretim Okulu ailesi olarak,
Öğrencileri her zaman önceliğimiz kabul ederiz.
Farklılıkların bilincindeyiz.
Her yönlü iletişime açığız.
Her daim olumlu okul iklimine sahibiz.
Yineleyen değil yenileyen oluruz.
Her zaman planlı çalışırız.
Zamanı etkili kullanırız.
Tertipli ve dizenliyiz.
Her çocuğu biricik ve özel kabul ederiz.
Sorumluluk alırız.
Öğrencilerimize kayıtsız güveniriz.

Değerlerimiz

Bizler Kalfayan İlköğretim Okulu ailesi olarak,
Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlıyız.
Etik değerlere duyarlıyız.
Saygılı ve sevgi doluyuz.
Hoşgörülüyüz.
Gelişmeye ve yenileşmeye açığız.
Kültürümüzü yaşatırız.
Ana dilimize önem veririz.